BACH-VIRÁGTERÁPIA

 

 

 

 

Egy angol orvos, dr. Edward Bach (1886-1936) fedezte fel először, hogy bizonyos virágzó lágyszárú növényeknek és fáknak gyógyító energiájuk van. Bach azért fordult a természethez, mert olyan gyógymódot keresett, amely nem ártalmas, nem durva és helyreállíthatja a test, lélek és szellem egyensúlyát.

 

Az érzelmeket célzó terápia a testet és a lelket egészséges, kiegyensúlyozott, nyugodt, ellazult állapotba hozza, s ily módon feloldja a testi-lelki betegségtől szenvedő egyén feszültségeit és problémáit.

 

A virágokat Kozmikus Energiát Kibocsájtó Eszközöknek is nevezik és kisugárzásukkal képesek a mély lelki traumák gyógyítására. A virágterápia nagy érzelmi változásokat idézhet elő és az eszenciák segítenek megszüntetni a tudatunkban rögzült, helytelen mintaképeket. Hatékonyan és kíméletesen oszlatják el ezeket a túlhaladott rögeszméket és lehetővé teszik az érzelmek teljes kifejeződését és pozitív irányú átalakulását. A hibákat erénnyé alakítják át.

 

A Bach-virágterápia filozófiája

 

A valódi boldogság, amely az egészség előfeltétele és a harmonikus élet alapja, minden ember életében elsődleges fontosságú. Az ember magában hordozza mindazokat a tulajdonságokat, erényeket - még ha csírájában is -, amelyeket el akar érni. Egész élete lehetőség életfeladata beteljesítésére, ahol a betegség nem más, mint a helyes útra terelés eszköze, a kifejlesztésre váró erényektől való eltávolodás jelzés értékű megnyilvánulása. Az „úttól” való elkanyarodás boldogtalanságot, érzelmi egyensúlytalanságot, végső soron pedig betegséget eredményez.

 

 

Forrás: Vivien Williamson: Bach-terápia és a virágkivonatok

           Szabó Norbert – Dr. Várhelyi Gábor: Bach-virágterápia a mindennapokban

 

Bach-virágterápia nagyon jól kiegészíti a Holistic Pulsing - Lélekmasszázs és az Aranykori Lélekgyógyítás kezeléseket, hozzájárul és beindítja az öngyógyítás folyamatát. Önmagában is kitűnő, szelíd, mellékhatásoktól mentes gyógyítási módszer. A virágok magas és gyógyító rezgéseikkel oldják és gyógyítják a lélekben lévő negatív rezgéseket, mintákat és programokat, segítenek újra megtalálni a lelki harmóniát, nyugalmat és békét. A virágok gyógyító hatását tudatunk pozitív átprogramozásával, megerősítésekkel segítjük és gyorsítjuk. 

 

 

                                                            

 

 

A Bach-virágterápia nagyon jól kiegészíti a Holistic Pulsing - Lélekmasszázs és az Aranykori Lélekgyógyítás kezeléseket, hozzájárul és beindítja az öngyógyítás folyamatát. Önmagában is kitűnő, szelíd, mellékhatásoktól mentes gyógyítási módszer. A virágok magas és gyógyító rezgéseikkel oldják és gyógyítják a lélekben lévő negatív rezgéseket, mintákat és programokat, segítenek újra megtalálni a lelki harmóniát, nyugalmat és békét. A virágok gyógyító hatását tudatunk pozitív átprogramozásával, megerősítésekkel segítjük és gyorsítjuk. 

 

A Bach-virágterápiás konzultáció ideje kb. 60-90 perc, ami magába foglalja a probléma feltárását, a gyógyító beszélgetést, a kiválasztási folyamatot és a maximum 7 esszenciából álló, 1 hónapra elegendő virágterápia keveréket, amit 30 ml-es cseppentős üvegben adok át a hozzá tartozó megerősítésekkel együtt.