MAUI VIRÁG- ÉS DRÁGAKŐTERÁPIA

 

INFORMÁCIÓS GYÓGYÁSZAT – MAUI VIRÁG- ÉS DRÁGAKŐ ESZENCIÁK

 

Az információn alapuló gyógyászat várhatóan a 21. század gyógyászata lesz. Az ember energetikai, vagyis finomanyagi és szellemi testének működése is információn alapszik, minden test a maga szintjének megfelelő információt tartalmazza és a szerint működik. Világunk energetikai eredetű, sőt mi emberek is energo-informatikai eredetűek vagyunk. Eredetünknek megfelelően, összes funkciónk is energián és információn alapul, mind fizikai mind finomtesti működéseinket illetően.

Ezért minden energia- vagy egyensúlyvesztésünk, minden negatív információ, akár fizikai, akár lelki vagy szellemi szinten, hat ránk és a megfelelő testünk megbetegedésében nyilvánulhat meg. Ahogy a stressz hosszú távon negatív információt közvetítve megbetegít, ugyanúgy ellentétes, azaz finom, pozitív információt is juttathatunk be különböző módon a testünkbe gyógyító szándékkal. Ilyen gyógymód például a virágeszenciákkal történő gyógyítás.

 

A virágterápia a homeopátia legtisztább és legkönnyebben használható ága. Minden szempontból beletartozik az információs gyógyászat fogalmi körébe, tulajdonképpen energo-informatikai gyógymód. Ezek a gyógyászati ágak mind rezgéseken alapulnak. A hasonló a hasonlót szereti és gyógyítja elv az azonos frekvencián történő rezgések működésén alapul.

A virágok és drágakövek eszenciája tehát finom információt juttat el az energiatestek központjaihoz, a csakrákhoz, amely információt azután az ember szervezete szükségleteinek vagyis az egyensúly visszaállításának, a gyógyulásának megfelelően használ fel. Az eszenciák olyan információt hordoznak, amely alkalmas gondolati, de főleg érzelmi problémák feloldásának elősegítésére, sőt megoldására is. 1

1 Forrás: Frank Zsófia, Kürti Gábor: Az otthoni gyógymódok nagykönyve

 

 

 

A MAUI VIRÁG- és DRÁGAKŐ ESZENCIÁK olyan kivonatok, amelyek pozitív energiákkal töltik fel a kezelt személyt. Hatásukra a kezelt jelene megtöltődik életerővel, ami által felkészülhet a teste, lelke és szelleme a kiteljesedésre. A Maui virág- és drágakő eszenciák a finom testekre hatnak és a rezgésükkel gyógyítanak.

 

 

Az eszenciakeverék minden esetben személyre és az adott problémára szóló. Kimérem vagy intuitív választással kiválasztjuk, hogy az illetőnek milyen és hány darab eszenciára van szüksége, az aktuális állapottól függően. Az eszenciákat hasonlóan a Bach-virágeszenciákhoz, 30 ml-s cseppentős üvegben adok át, mely kb. egy havi adagnak felel meg. A Maui virág- és drágakő eszenciák egymással, de még a Bach-virágterápia eszenciáival is kombinálhatóak, mert kiegészítik és felerősítik egymás hatásait.

 

A MAUI VIRÁGESZENCIÁK leginkább a jelenben dolgoznak, és a jelenben készítik elő az embert a változásra, az energiával, a negyedik dimenzióval foglalkoznak. Pozitív hatásuk életenergiával töltenek fel, így a gyógyulás a test, lélek, szellem szintjén történik. 12 Maui virágeszencia van, amelyek analógiában állnak a 12 asztrológiai típussal is.

 

A Maui virágeszenciák leírása:

 

1. Borágófű  
 

Kitartó éberséget szabadít fel, amely minden érintett számára pozitív kimenetel elérését segíti, ha kihívással vagy esetleges vereséggel állunk szemben.

 

A borágó eszencia segít, ha nagy súly, teher nyomja a szívünket. Felfedi a belső fényt, optimizmust és bátorságot ad.

 

A kivonat javasolt:

 

- Összetört szívűeknek.

 

- Azoknak, akik több könnyedséget szeretnének az életükbe vinni.

 

- Azoknak, akik szeretnének nehézségeik fölé kerekedni. 

 

2. Körömvirág     
 

A tehetetlen düh energiáját fordítja át életerőre, ami haladéktalanul cselekvési energiában nyilvánul meg.

 

 

 

3. Búzavirág 
 

Önbizalomhoz segít, hogy felülemelkedjünk az önmagunkra erőltetett korlátokon, miután szembenéztünk azokkal az árulásokkal, amiket önmagunktól és másoktól elszenvedünk.

 

 

4. Pitypang 
 

Növeli az érzékelést, vigaszt nyújt félelem esetén, és bizonyossághoz juttat.

 

A pitypang a túlfeszített életmódot élőknek is segít ellazulni és megbirkózni a mindennapi élet nehézségeivel.

 

A kivonat javasolt:

 

- Azoknak, akik izomfeszültségben szenvednek.

 

- Azoknak, akiknek túlságosan zsúfolt az életük. 

 

5. Árvácska 
 

Határozatlanság esetén növeli az intuíció és a választás erejét.

 

Az árvácska eszenciáját külsőleg is alkalmazhatjuk. Megerősíti a test védekezőképességét vírusos fertőzésekkel szemben, megemelve az energiaszintet. Fertőző bőrbetegségek esetén jól alkalmazható krém formájában is.

 

A kivonat javasolt:

 

- Azoknak, akik gyakran megfáznak vagy fertőzést kapnak el.

 

- Akiknek hosszan tartó betegség után energiaszintjük emelésére van szükségük.

 

 

 

 

 

6. Vad írisz 
 

Az elkülönülés érzését átalakítja a természettel való egység tudatává, a befejezetlenség érzése helyett a természet elemeinek támogatásába vetett bizalmunkat szilárdítja meg.

 

7. Orgona 
 

Az érzékek finom hangolását segíti a jelenre és a jövőre vonatkozó észleléseinkben vagy intuitív felismeréseinkben. Növeli az érzékfölötti észlelés képességét.

 

8. Sarkantyúvirág 
 

Amikor a környezetünkkel vagy a bennünket körülvevő körülményekkel kapcsolatosan elveszítjük a tisztánlátásunkat, segít azt visszanyerni, annak megfelelően cselekedni, és visszaállítani az elveszett harmóniát.

 

Ez az eszencia a komoly, intellektuális típusú embereknek segít, akik elvesznek a gondolatok világában és elszakadnak az rézésektől. A sarkantyúvirág felélénkíti az agyat pl. intenzív tanulási időszak után.

 

A kivonat javasolt:

 

- Nagyobb izgalom vagy felfokozott szellemi tevékenység kiegyensúlyozására.

 

- Azoknak ajánlott, akik túlzottan intellektuálisak és hiányzik belőlük a vitalitás.

 

9. Napraforgó 
 

A Napraforgó a Maui eszenciák életmentő cseppje, hiszen a Nap felé fordulás erőt és lelkesedést hoz magával, és oldja a megfosztottság és a megpróbáltatás negatív érzéseit.

 

Ha személyiségünk férfias vonásai fejletlenek, ezek extrém módokon nyilvánulhatnak meg. A napraforgó-kivonat egyensúlyba hozhatja egónkat, használatával elérhetjük teljesítményünk csúcspontját.

 

A kivonat javasolt:

 

-Azoknak a férfiaknak és nőknek, akiknek nehézségeik vannak nemiségük kiegyensúlyozott kifejezésével.

 

-Azoknak, akik gyakran kerülnek összeütközésbe hatalommal bíró személyekkel.

 

-Azoknak, akiknek hosszú ideje rossz a kapcsolatuk domináns szüleikkel.

 

 

 

10. Vadrózsa 
 

A támadóan ellenséges érzést félbeszakítja, hogy lehetőségünk nyíljon a türelmet választani. Átalakítja a harag érzését életerővé.

 

11. Ibolya 
 

Megértővé, sőt elismerővé tesz mások hiedelemrendszere és szükségletei iránt, megkönnyíti a fentiekre való ráhangolódást.

 

12. Cickafarkkóró 
 

Oldja az elfojtott fájdalmat és bűntudatot, amelyet azért érzünk, mert azt hisszük, kényszerítenünk kell a világot, hogy alkalmazkodjon a mi vágyainkhoz, elképzeléseinkhez és elhatározásainkhoz. Megnyitja az utat az egyenlőség és a valódi törődés előtt.

 

A fehér cickafarkkóró kivonata segíthet megvédeni az aurát a negatív környezeti hatásoktól, megadhatja a szükséges védelmet a gyógyítóknak vagy a spirituális útjukat kereső egyéneknek. Az eszencia fénypajzsot hoz létre az aurában, mely biztosítja az energiafaló tevékenységekhez elengedhetetlen védelmet.

 

A kivonat javasolt:

 

- Azoknak, akik túl érzékenyek a városi élet felgyorsult életvitelére, negatív rezgéseire.

 

- Érzékeny gyerekeknek, akiknek extra védelemre van szükségük.

 

- Azoknak, akiket kimerít a környezetük.

 

- Allergiában szenvedőknek. 

 

 

MAUI DRÁGAKŐ ESZENCIÁK

 

 

MAUI DRÁGAKŐ ESZENCIÁK a szándékkal, az ötödik dimenzióval foglalkoznak, hogy könnyebben elérjük a céljainkat. A jövő felé mozgósítják az életenergiát és segítenek meglátni a megoldásokat. A Maui drágakő eszenciákat gyakran együtt alkalmazzák a Maui virágeszenciákkal, mert amíg a virágeszenciák az energiára hatnak, addig a drágakő eszenciák a szándékkal foglalkoznak, ami mozgósítja az energiát. 

 

A Maui drágakő eszenciák leírása:

 

 

1. AMETISZT 
 

Ez az eszencia segíti a VÁLASZTÁST, hogy kimozduljunk a veszteségtől való félelemből a bizonyosság felé, megnövekedett ráhangolódáson keresztül.

 

 

2. AKVAMARIN 
 

Amikor az érzékeken túli ráhangolódás hiányzik a tudatalatti ellenségesség miatt, akkor az Akvamarin oldja a blokkot, hogy tudatosan értékelhessük azt, ami az öt érzékszerven túl felfogható.

 

3. SMARAGD  
 

Harmonizáló hatása által ez az eszencia arra szolgál, hogy növelje az elfogadást az értékek érzékelését, és a nyíltságot a jelenben és a jövőben.

 

 

4. LÁPISZ LAZULI 
 

Amikor az elkülönülés és az elhagyatottság érzése nyomaszt, a Lápisz visszahozza az egység érzését a testbe, lélekbe és a szellembe - megerősíti az öntudatunkat és azt, hogy pozitív kommunikációval tudjuk kifejezni magunkat.

 

5. HOLDKŐ 
 

Ez az eszencia megnyugtatja és elcsitítja azokat az érzéseket, hogy nem törődnek velünk, és hogy nem vagyunk elfogadhatóak önmagunk számára - azokat az érzéseket, amelyek elvágnak minket belső és külső világunktól.

 

6. OPÁL 
 

Az Opál egyensúlyt hoz a merev közömbösségbe, hogy az áthangolódás és megvilágosodás felé megnyíljunk.

 

7. KVARC 
 

A nyugtalan testnek és szellemnek ez az eszencia a választás lehetőségét kínálja és a szellem belső hatalmát, hogy koncentrációt és meditációs összpontosítást érhessünk el.

 

8. RÓZSAKVARC 
 

Amikor sértődöttség sebzi a tudatunkat, a Rózsaszín Kvarc helyreállítja és kiegyensúlyozza azt az érzést, hogy szükség van ránk.

 

9. RUBIN 
 

A rubin átalakítja a túlfeszített harag blokkolt energiáját, hogy hajlandóak legyünk tudatosan előkészíteni az utat minden résztvevő legteljesebb javára.

 

10. ZAFÍR 
 

Ez az eszencia megtisztítja a kényszeres gondolkodást és felszabadítja a tudatot a bánat, bűntudat, közöny és elkülönülés nem szívesen látott kötelékeitől, hogy a VÁLASZTÁS szabadsága újra lehetővé váljon.

 

11. TIGRISSZEM 
 

Azoknál, akiknek az eddigi élete mély letörtséghez vezetett, a Tigrisszem feloldja az erőfeszítést, hogy kontroll alatt tartsák a dolgokat, és felébreszti az elfogadást, mint a harmónia kulcsát.

 

 

12. TÜRKIZ 
 

A Türkiz feloldja a keserűséget, amelynek a gyökere a veszteségtől való félelem, elfojtott harag és elfogadhatatlan elkülönülés, és helyreállítja a védettség biztonságát, a felkészülésre való hajlandóságot és annak a nyugalmát, hogy egységben tudjuk magunkat Magasabb Énünkkel.