CIKKEK, HASZNOS INFORMÁCIÓK, OLVASNIVALÓK

 
 

 

Gyógyulj Lélekmasszázs-terápiával!

 

Nõk Lapja – Oravecz Éva Csilla – 2009. 07. 09.

 

Nem csak a gyerekeket lehet rezgések által, ringatással, hintáztatással megnyugtatni. A lélekmasszőr ringató technikája hatására aktivizálódnak saját belső gyógyító energiáink, és újra nyugodtnak, harmonikusnak érezhetjük magunkat.

 

 

A ma emberét érő rengeteg stressz miatt testünk és lelkünk állandó feszültség alatt van, s ez az állapot egyre több betegséget okoz. Negatív gondolataink és érzéseink - a félelem, a harag, a bűntudat vagy a bánat - rezgései méreganyagot termelnek. Ausztrália őslakosai mindezt egy gyengéd, anyai ringatásra emlékeztető finom vibrálással gyógyítják. 

- A világban minden lüktet, az univerzum is ritmusra szűkül és tágul - magyarázza Schneider Ferenc, a bécsi Holistic Pulsing Intézet referencia terapeutája és trénere. - Az ausztrál őslakosok eredeti módszere a múlt század elején érkezett Európába, és két irányzata alakult ki. Az egyik a csontkovácsolás, a másik pedig egy finomabb eljárás, amelyet itthon lélekmasszázsnak nevezünk. Mindkét technika a ringató mozgásra épül, de az utóbbi sokkal lágyabb és gyengédebb.

A bioenergetikából ismert tény, hogy gyenge ingerekkel lehet a legintenzívebb élettani hatást elérni. Simogatással könnyebb gyógyítani, mint erős gyúrással. A lélekmasszázs technika az akupresszúrát, a kineziológiát és a reflexológiát ötvözi, de tartalmaz pszichoterápiás elemeket is.

 

Zárul a tudat, nyílik a tudattalan

- A Holistic Pulsing módszer a testben áramló energiák blokkjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít - mondja a „lélekmasszőr". - A ringató és vibráló mozgással az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. A ritmussal, amely hasonló a szívveréshez, a sejtemlékezet aktivizálódik, így a sejtek visszatalálnak eredeti funkciójukhoz, és mozgásba hozzák saját belső gyógyító energiáikat. Ebben a módosult tudatállapotban zárul a tudat és kinyílik a tudattalan. A módszer előnye, szemben a kineziológiával vagy a pszichoterápiával, hogy utóbbiaknál a terapeuta irányítja az eseményeket, s ha nem jól ítél meg egy helyzetet, akkor esetleg feloldhat olyan blokkot is, amellyel akár ártani is lehet. A lélekmasszázzsal nem lehet ártani, mert itt nem a terapeuta irányít. Ő csak segít a páciensnek aktivizálni a saját öngyógyító folyamatait. A terapeuta ezzel a módszerrel nem tud olyan blokkot feloldani, amelynek fogadására a páciens még nincs felkészülve. Előfordul persze, hogy valaki sírva fakad, mert olyasmi bukkant elő a múltjából, amit úgymond meg kell emésztenie. Ha igényli, akkor átbeszéljük, de nagyon ritka, hogy valaki sokat rágódna egy felmerülő emléken.

 

Fedezd fel újra a biztonság érzését!

A terápia közben a páciensnek semmit sem kell tennie. Nem kell igyekeznie, hogy képes legyen ellazulni, sőt, az akarat csak az ellazulás ellen hat. A „lélekmasszőrök" nem gyógyítanak, nem diagnosztizálnak, inkább meghívják a testet saját harmóniája megtalálásához, ebben rejlik az ősi ausztrál módszer egyedisége. Ennek ellenére, vagy éppen ezért történhetnek a kezeléseken apró csodák. A stressz, a félelmek, az elfojtott lelki problémák energiablokkokat hoznak létre a testben. Tapasztalat, hogy ezek már néhány lélekmasszázs-kezeléssel elháríthatók. Lelki bajok, testi fájdalmak és a túlsúly is kezelhető a segítségével, de párkapcsolati, családi vagy munkahelyi problémákat is orvosolni tud azáltal, hogy a páciens ellazul. A módszer segítségével újra felfedezhető az ősi bizalom, a biztonság és szeretet érzése.

- A lélekmasszázs-terápia nem tudja és nem is akarja a hagyományos orvoslást helyettesíteni, de mint kiegészítő és támogató terápia, meglepő sikereket ér el a lelki eredetű, pszichoszomatikus panaszok kezelésében - mondja Schneider Ferenc. - A blokkok oldásával és az energiaáramlás fokozásával javul a szervek működése, keringése, erősödik az immunrendszer, öngyógyító képességünk pedig felerősödik.

 

Forrás: https://www.nlcafe.hu/noklapja/20090708/gyogyulj_lelekmasszazs-terapiaval/

 


A GYÓGYULÁS LÉTRAFOKAI

 

 

 

1. Elfogadás

2. Beismerés

3. Megbocsátás

4. Elengedés

5. Továbblépés

 

 

 

1.    Nem hisszük el, hogy az esemény megtörtént – kétségeink vannak. Fel kell mászni az első fokra – ez az Elfogadás.

 

2.    Be kell ismerni saját magunknak nem csak azt, hogy az esemény megtörtént, hanem hogy milyen mélyen érinti az életünket és le kell vonni belőle az egész életre szóló tanulságot. Ez a második fok, a Beismerés.

 

3.    A következő nagy lépés a Megbocsátás. Úgy érezzük, midenképpen meg kell szabadulnunk a haragtól és az elégedetlenségtől, esetleg meg kell bocsátani egy másik személynek vagy önmagunknak. Ez az igazán nehéz lépés. Itt könnyen leragadhatunk. Leginkább a külvilágot vádoljuk a történtekért („Ez valaki másnak a hibája volt.”), de önmagunkat is vétkesnek tekinthetjük.

 

4.    Ha már ilyen messzire eljutottunk, akár könnyűnek tűnhet a következő lépés, az Elengedés, amely természetszerűleg következik a megbocsátás után.

 

5.    Az utolsó szint a Továbblépés, amelynek során végül összegezhetjük tapasztalatainkat és beépíthetjük az életünkbe.

 

A lelki gyógyítás fontos szerepet játszik az egészséges közérzet kialakításában, amelyet a Bach virágeszenciák katalizálnak hatásos, egyszerű, kíméletes és könnyen elérhető módszerrel. 

 

Forrás: Vivien Williamson: Bach-terápia és a virágkivonatok


 

AJÁNLOTT, VEZETETT MEDITÁCIÓK

 

 


 

ÉRINTS MEG ENGEM!

Elixír magazin cikke

 

DR. EDWARD BACH ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA