HOLISZTIKUS ÖSSZEFÜGGÉSEK AZ INFORMÁCIÓS ENERGIAGYÓGYÁSZAT TÜKRÉBEN

 

Az Információs energiagyógyászatban a holisztikus szemlélet alapján  az embert egy egymástól elválaszthatatlan egységként kezeljük, ahol minden mindennel összefügg és hatással van egymásra. A gondolataink hatására érzelmek alakulnak ki, melyek hatással vannak aurarétegeinkre, csakráinkra, meridiánrendszerünkre, belső elválasztású mirigyeinkre, szerveinkre és gerincünkre is. Tartósan fennálló érzelmi terhelés blokkokat idéz elő a fenti energetikai rendszerben, majd kialakul(hat) a betegségnek nevezett állapot, melyet leginkább testi szinten tudunk beazonosítani. Mindez visszahat a lelki állapotunkra is, ahonnan az egész folyamat valamikor elindult. 
 
Az Információs energiagyógyászatban két dologra törekszünk: a betegség kialakulásának megelőzésére (prevenció) és a már kialakult elváltozás gyógyítására. 
A kezelés során már jóval a betegség kialakulása előtt látjuk bizonyos mirigyek, szervek, stb. energetikai lemerülését, elváltozását, mely hosszú távú jelenléte betegség kialakulásához vezethet. 
Az információval és energiával való tisztítással és gyógyítással -ha időben történik és kellő tudatosság párosul hozzá a fogadó részéről- megelőzhető a betegség kialakulása.
 
Ezért az Információs energiagyógyászatban minden esetben úgy kezdjük a gyógyítást, hogy  tisztítjuk, oldjuk és harmonizáljuk az aurarétegeket, csakrákat, meridiánrendszert, endokrin (belső elválasztású) mirigyeket, főbb szerveket és a gerincet, mivel ezek mind hatással vannak egymásra. A tisztító és oldó folyamatból az elmetér sem maradhat ki, ahol a tudatosult és nem tudatosult érzelmeinket, mintáinkat, hiedelmeinket és képzeteinket tároljuk, melyek hatással vannak jelen életünkre - akár tudunk róla, akár nem.
 
 
CSARKRARENDSZER
 
 
A szanszkrit eredetű "csakra" szó  jelentése “kerék”, amit gyakran lótuszvirágokként ábrázolnak. Ezek egyfajta energiatölcsérek, melyek energiát vesznek fel az Egyetemes Energiamezőből és a meridiánrendszeren keresztül, mely energetikai hálózatrendszerként szövi át a testet, energiát juttatnak a fizikai testbe, a belső elválasztású mirigyekhez és szervekhez. Felelősek az életerők áramoltatásáért és a test egészséges működését fenntartó energiákért is. 
 
Minden csakrához tartozik egy belső elválasztású mirigy, szer/szervek, érzelmi és mentális funkció is. Alul vagy túlműködése a gerincre is hatással van. Ha bizonyos energiákból többlet keletkezik, akkor szintén a csakrákon keresztül adjuk tovább a felesleget környezetünknek. Ezért nagyon fontos, hogy a csakrák nyitott állapotban, tiszták és blokkmentesek legyenek. A blokkolt csakra csak részben tudja ellátni szerepét, mely hatással van a hozzá tartozó mirigyre és szervre, gerincszakaszra és mentális funkcióra is. 
 
A hét fő csakra a szivárvány hét színével közel megegyező rezgéstartományban működik. Lelki összhang hiányában rezgésszámuk megváltozik és a csakrák vagy túlpörögnek, vagy lelassulnak, amit az energiagyógyász színváltozásként észlel. Ezek a változások hatással vannak az étertestre, illetve azon keresztül a fizikai testre is, így idővel szervi panaszokat, betegségeket is előidézhetnek. Az étertest a fizikai testet körülvevő  energiaburok, auraréteg, melyben a fizikai test anatómiai szerkezetének éteri lenyomata is jelen van. Itt történik a gyógyítás. A lelki zavarok megszűnésével a csakrák működése, a szervezet energiaellátása helyreáll és beindulnak az öngyógyító folyamatok.
 
 
 
 
 
Ábra: 1.

 

 

 
 
 
 
 
 
Ábra: 3.
 
A 3. ábrán is nagyon jól látható, ahogy minden mindennel összefügg. A csakra energiával látja el a hozzá rendelt belső elválasztású mirigyet,  a meridiánrendszeren keresztül pedig a szerveket. Energetikai szinten a csakrához rendelt auraréteget és meridiánrendszert tölti és látja el energiával, pránával.
 

 

 További információ és időpontkérés 

 

Forrás

Ábrák:

1.  https://feherlotusz7.blogspot.com/2014/05/energetikai-rendszerunkaz-aura-es.html

2. Pinterest

3. Pinterest

4. https://medicoverkorhaz.hu/jarobeteg-ellatas/belgyogyaszat/34431750-human-organs/

5.  https://jogaszentendre.blogspot.com/2013/09/gerincjoga.html

6. Petra Neumayer - Tom Peter Rietdorf: Titokzatos orosz gyógymódok, Bioenergetic Kiadó, 155-164. o.

7. https://www.facebook.com/VorosmariaNyemirovszkaja/

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hormon

Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák Gyógyítás a csakrák harmonizálásával 

https://semmelweis.hu/hirek/2016/06/28/kortizolhianyhoz-vagy-akar-az-egesz-hormonrendszer-felborulasahoz-vezethet-a-tartos-stressz

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bels%C5%91_elv%C3%A1laszt%C3%A1s%C3%BA_mirigyek

https://labtestsonline.hu/news/az-endokrin-mirigyek-tablazata

1. Petra Neumayer - Tom Peter Rietdorf: Titokzatos orosz gyógymódok, Bioenergetic Kiadó, 155-164. o.

2. https://www.facebook.com/VorosmariaNyemirovszkaja/

https://kinai-medicina.tienshoni.hu

https://hu.wikipedia.org/wiki/Agyalapi_mirigy