JOGI NYILATKOZAT


 

Kovács Réka jogi nyilatkozata

 

1. Ezúton tájékozatom, hogy az átlalam végzett kezelések megfelelnek a jelenleg hatályos magyar jogszabályban rögzített feltételeknek, mely a 11/1997. V. 28. NM rendelet, 1. számú melléklet a 11/1997. (V. 28.) NM rendelethez 3/b.) pontja, az alábbiak szerint:

3. Orvosi és egyéb felsőszintű egészségügyi szakképesítés nélkül végezhető tevékenységek

b.) vizsgával záruló továbbképzéssel megszerezhető képesítés után végezhető tevékenységek:

  • Holistic Pulsing

  • Bioenergiát alkalmazó módszerek

  • Bach-virág tanácsadó

Végzettségeim államilag elismert, minősített képzésen, vizsgával záruló tanfolyamok, regisztrált tanúsítvánnyal, melyek részleteiről bővebben itt olvashat: https://fenymasszazs.webnode.hu/tanulmanyaim/

 

2. Nem rendelkezem semmilyen orvosi vagy gyógyszerészi képesítéssel, ezért a Magyarországon hatályos jogi szabályozások értelmében nem használhatom a „gyógyítás” kifejezést a tevékenységem megnevezésére. 

 

3. A kezelések el- és megnevezéseiben szereplő „gyógyítás” ill. „gyógyászat” a Magyarországon és külföldön egyaránt használt és elfogadott elnevezések, melyek ezeken a neveken kerültek be a köztudatba, így én is ezeket a megnevezéseket használom. 

A tevékenységem megnevezésében (Aranykori Lélekgyógyítás) és a www.fenymasszazs.webnode.hu honlapomon szereplő összes „gyógyítás” ill. „gyógyászat” kifejezés kizárólag ezekben a kontextusokban értelmezendő, az Aranykori Lélekgyógyítás megnevezés pedig csupán egy egyéni, saját megfoglmazású márkanév, mely a kezeléseim és tevékenységemet kifejező, összefoglaló elnevezés.

 

4. Kérem, vegye figyelembe, hogy orvosi értelemben nem gyógyítok és az egészségügyi állapotával kapcsolatban nem állítok fel semmiféle diagnózist, illetve nem javaslok semmiféle gyógyszeres terápiát.

 

5. Kérem, vegye figyelembe, hogy az általam végzett kezelések nem helyettesítik a professzionális orvosi ellátást és a pszichológiai, pszichiátriai kezelést. Az elhangzott információk nem minősülnek szaktanácsadásnak és diagnózisnak. A kezeléseket a szakorvosi ellátás kiegészítéseként ajánlom, ezért kérem, hogy a kezelésekkel párhuzamosan vagy utána konzultáljon a kezelőorvosával.

 

6. Az egészségügyi állapotáért, a gyógyszeres kezeléséért és minden egyéb szakorvosi ellátásáért kizárólag Ön a felelős.

 

7. Magyarországon a terápia szó használata "gyógyító tevékenység" értelemben szigorú feltételekhez kötött. Szóhasználatomban nem ebben a jelentésében alkalmazom. A terápia terminus görög eredetijét (therapeia) vettem alapul, mely szolgálatot és gondozást jelent (Györkösy-Kapitánffy-Tegyey: Ógörög-magyar nagyszótár 1990.). A "gyógymód", "kezelés" és hasonló kifejezéseket a terápia szó szinonimáiként használom a fenti értelmezés alapján. Az általam végzett tevékenység a szolgálat és a gondozás jegyében folytatott szolgáltatás. Személyes tanácsadás során mély tisztelettel és nagy figyelemmel meghallgatom a hozzám fordulókat és legjobb tudásom szerint gondoskodom róla, hogy átadjam a megfelelő információkat, és segítem őket a jobb életminőséghez vezető úton.

 

8. A Bach-virág terápia nem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eü. tv.) hatálya alá tartozó konvencionális vagy nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására.

Bach doktor rendszere (továbbiakban: Rendszer) egy önsegítő és az önmagát felfedezni kívánó ember útját támogató módszer, mely 38 virágeszenciából áll és a kiválasztáshoz és alkalmazáshoz egyszerű és könnyen megérthető megközelítést alkalmaz. A konzultáció a Bach-virágeszenciák rendszeréről, az alkalmazás elveiről szóló tájékoztatás.  A konzultáció nem irányul mentális vagy fizikai betegségek diagnosztizálására. Az eszenciák élelmiszernek minősülnek.

A Bach-virág tanácsadó semmilyen formában nem helyettesíti a betegségek orvosi diagnosztizálását és kezelését, nem célja sem a betegség megelőzése, sem a gyógyulás támogatása. A tanácsadók támogatóként és útmutatóként tevékenykednek azzal a céllal, hogy segítsék ügyfeleiket a Rendszer megismerésében, hogy önállóan tudjanak önmaguknak és családjuknak segíteni. A terapeuta nem ígérhet és nem is vállalhat felelősséget az Ügyfél által támasztott eredmény eléréséért. A konzulens EGYÉB az Eü. tv. hatálya alá tartozó végzettség hiányában az elsajátított ismereteket, nem alkalmazhatja az Eü. törvényben meghatározott céllal.

A weboldalon szereplő terápia és gyógyítás kifejezések használata, nem jelent felhatalmazást az Eü. törvény hatálya alá tartozó tevékenység folytatására. A Bach-virág terapeuta képzés nem jogosít fel a „Terapeuta” titulus alkalmazására, a megnevezés kizárólag Dr. Edward Bach szerzői jogi oltalom alá eső munkásságának magyar fordítása.

A módszer alapját képező negatív és pozitív érzelmek, az egészséges ember egészséges mértékű érzelmeit jelölik, nem irányul ugyanezen érzések pszichés vagy pszichoszomatikus zavarra utaló mértékének diagnosztizálására, gyógyítására vagy ezen tevékenységek támogatására.

 

 


A kezeléseken való részvétel a fentiek megértését és elfogadását jelenti.


 

Budapest, 2020. január 01.