JOGI NYILATKOZAT


 

Kovács Réka jogi nyilatkozata

 

1. Ezúton tájékozatom, hogy az átlalam végzett kezelések megfelelnek a jelenleg hatályos magyar jogszabályban rögzített feltételeknek, mely a 11/1997. V. 28. NM rendelet, 1. számú melléklet a 11/1997. (V. 28.) NM rendelethez 3/b.) pontja, az alábbiak szerint:

3. Orvosi és egyéb felsőszintű egészségügyi szakképesítés nélkül végezhető tevékenységek

b.) vizsgával záruló továbbképzéssel megszerezhető képesítés után végezhető tevékenységek:

  • Holistic Pulsing

  • Bioenergiát alkalmazó módszerek

  • Bach-virág tanácsadó

Végzettségeim államilag elismert, minősített képzésen, vizsgával záruló tanfolyamok, regisztrált tanúsítvánnyal, melyek részleteiről bővebben itt olvashat: https://fenymasszazs.webnode.hu/tanulmanyaim/

 

2. Nem rendelkezem semmilyen orvosi vagy gyógyszerészi képesítéssel, ezért a Magyarországon hatályos jogi szabályozások értelmében nem használhatom a „gyógyítás” kifejezést a tevékenységem megnevezésére. 

 

3. A kezelések el- és megnevezéseiben szereplő „gyógyítás” ill. „gyógyászat” a Magyarországon és külföldön egyaránt használt és elfogadott elnevezések, melyek ezeken a neveken kerültek be a köztudatba, így én is ezeket a megnevezéseket használom. 

A tevékenységem megnevezésében (Aranykori Lélekgyógyítás) és az fenymasszazs.webnode.hu honlapomon szereplő összes „gyógyítás” ill. „gyógyászat” kifejezés kizárólag ezekben a kontextusokban értelmezendő, az Aranykori Lélekgyógyítás megnevezés pedig csupán egy egyéni, saját megfoglmazású márkanév, mely a kezeléseim és tevékenységemet kifejező, összefoglaló elnevezés.

 

4. Kérem, vegye figyelembe, hogy orvosi értelemben nem gyógyítok és az egészségügyi állapotával kapcsolatban nem állítok fel semmiféle diagnózist, illetve nem javaslok semmiféle gyógyszeres terápiát.

 

5. Kérem, vegye figyelembe, hogy az általam végzett kezelések nem helyettesítik a professzionális orvosi ellátást és a pszichológiai, pszichiátriai kezelést. Az elhangzott információk nem minősülnek szaktanácsadásnak és diagnózisnak. A kezeléseket a szakorvosi ellátás kiegészítéseként ajánlom, ezért kérem, hogy a kezelésekkel párhuzamosan vagy utána konzultáljon a kezelőorvosával.

 

6. Az egészségügyi állapotáért, a gyógyszeres kezeléséért és minden egyéb szakorvosi ellátásáért kizárólag Ön a felelős.


A kezeléseken való részvétel a fentiek megértését és elfogadását jelenti.


 

Budapest, 2020. január 01.