TÜDŐ (pulmo)

2019.06.01 07:19

TÜDŐ (pulmo) ​​

 

A tüdő szerepe a belélegzett légköri oxigén véráramba juttatása és a vérben szállított szén-dioxid légkörbe juttatása a kilégzés által. A gázcsere specializálódott sejteken keresztül történik. 
A tüdő páros és lebenyes szerv. Az embernél a bal tüdő két lebenyből, a jobb pedig három lebenyből áll. A tüdőnek nincs saját izomzata, a mellkas és a rekeszizom mozgása hozza létre a légcserét. A hörgők a tüdőlebenyekbe vezetik a levegőt. Két főhörgő van, amelyek fraktálszerűen egyre kisebb csövecskékre ágaznak el.

 

FELÉPÍTÉSE ÉS FUNKCIÓJA

➡️ Az alsó légutakhoz tartozik a légcső, a hörgőrendszer és a tüdő. A levegő a felső légutakban melegszik fel és tisztul meg a durvább szennyeződésektől. Innen a levegő a légcsövön át a hörgőkbe kerül majd a kisebb hörgőkön, hörgőcskéken át a tüdő léghólyagocskáiba jut.

➡️ Ezek falában történik meg az oxigén felvétele és a szén-dioxid leadása. Az alsó légutakat csillós nyálkahártya béleli, a csillók nem engedik a tüdőbe jutni a port és mozgásukkal kifelé hajtják azt a légzőrendszerből.

 ​​Az INFORMÁCIÓS ENERGIAGYÓGYÁSZAT kezeléseiben az a csodálatos, hogy nem egy "energiacsomagot" adunk át a beteg szerveknek, hanem részleteiben is látjuk és kezeljük a szükséges területeket. 
A tüdőnél pl. láthatjuk a hörgők görcsösségét, az összeszűkült légjáratokat, a dohányzás és egyéb káros anyagok nyomait, gyulladásokat és ödémákat stb.

Nem csak az energiahiányos szervet kezeljük, hanem a meridiánrendszerben lévő blokkokat, energetikai egyensúlytalanságokat, a tüdőt terhelő érzelmeket, lelki elakadásokat is. A tüdőt legtöbbször a bánat és szomorúság energiája terheli és gyengíti.
Súlyos elváltozás esetén a szerv újraépítésére és cseréjére is van lehetőségünk.

 

Tüdő FIZIKAI megbetegedései az alábbiak lehetnek a teljesség igénye nélkül:

➡️ tüdőgyulladás
➡️ asztma
➡️ légmell
➡️ COPD - légúti szűkület:
*krónikus bronchitis és *tüdőtágulás
➡️ tüdőödéma - nehézlégzés
➡️ tüdőrák

 

Tüdő LELKI VONATKOZÁSÚ problémái és elakadásai:

 

➡️ A tüdő a torokcsakrához tartozó szerv, betegségei szinte mindig a beszédproblémákban jelentkeznek. Problémái abból származnak, hogy olyan érzelmi impulzusokat nyomunk el magunkban, amelyek kiabálásra, zokogásra, sírásra vagy dühöngésre indítanának. Az elnyomott érzések elzárják, blokkokat képeznek a torokcsakra energiaáramlásában.
https://fenymasszazs.webnode.hu/news/torokcsakra/
https://fenymasszazs.webnode.hu/csa…/csakrak-es-betegsegeik/

➡️ Tüdőproblémák: A szabadság és a kommunikáció témáira utalnak. Ha az érintett úgy érzi, be van korlátozva és nincs elég szabadsága, akkor ez hosszú távon károsítja a torokcsakrát, ami később azt eredményezi, hogy a tüdők nem kapnak elég életenergiát. Itt is felléphet a torokcsakra alapproblémája, vagyis az, hogy az illető túl sokat akar beszélni, de nem képes meghallgatni másokat.

➡️ Asztma: Az asztmás betegek gyakran gondolják, hogy nincs elég terük az önkifejezésre, vagy nem értik meg őket. Az asztmarohamokkal felhívják magukra a figyelmet és így próbálnak meg kommunikálni környezetükkel. Az asztma végül is azzal a szabadsággal függ össze, amelyre az önkifejezéshez van szükségünk, ez pedig a torokcsakra klasszikus témája.

➡️ Bronchitis: Dohányosoknál gyakori. Sokan azért dohányoznak, hogy elnyomják a beszédet. Egy másik lehetséges lelki ok, hogy az illető ki akarja mondani a véleményét, de nem meri, így köhögésbe menekül. A torokcsakra kezelésével meg lehet előzni a bronchitist.

➡️ Légzési nehézségek: A lélegzet életerő, amit az indiaiak pránának neveznek. A légzés köt össze bennünket a világgal, az életenergiával és Istennel.Ha megtörjük azt a kapcsolatot, amely összeköt azzal, ami nagyobb tőlünk, akkor légzési problémáink lesznek.

➡️ Köhögés: A köhögés gyakran azt jelenti, hogy el akarjuk mondani a véleményünket, de ez valamilyen oknál fogva nem merjük vagy tudjuk kifejezni.

 

​Bővebb információ:
https://fenymasszazs.webnode.hu/…/holisztikus-osszefuggese…/

Forrás: 
https://www.webbeteg.hu
kinai-medicina.tienshoni.hu

 

Kép: Pinterest

—————

Vissza