PETEFÉSZEK (ovarium)

2019.05.02 08:54

 

PETEFÉSZEK (ovarium)

    

                                                    

 

 

 

A petefészkek mandula nagyságú szervek a méh két oldalából nyíló petevezetékek végénél, a kismedencében, a széles méhszalag hátsó lemezéhez rögzítetten helyezkednek el. 
A petesejtek termelése mellett belső elválasztású mirigyként is működik. A tüszők a kéregállományban helyezkednek el.

 

PETEFÉSZEK FUNKCIÓJA:​

A menstruációs ciklus részeként a peteérés során a petesejtből kialakul a tüsző. A tüsző megreped, és így a benne lévő petesejt a tüszőfolyadék révén a szabad hasüregbe kerül (ovuláció). A pete a petevezetékbe jut, a tüszőrepedést követően pedig a tüsző helyén sárgatest keletkezik. Ha a petesejt nem termékenyül meg, a sárgatest visszafejlődik. A méhnyálkahártya külső rétegei lelökődnek és vérzés kíséretében távoznak a szervezetből, ez a jelenség a menstruáció.

TERMELT HORMONJAI:

➡️ ösztrogén - legfontosabb szerepe a másodlagos női nemi jellegek kialakítása és a menstruációs ciklus szabályozása
➡️ progeszteron - a női menstruációs ciklus szabályzásában és az egészséges terhesség kialakításában játszik szerepet.

 

​​Az INFORMÁCIÓS ENERGIAGYÓGYÁSZATBAN két dologra törekszünk: a betegség kialakulásának megelőzésére (prevenció) és a már kialakult elváltozás gyógyítására. 
A kezelés során már jóval a betegség kialakulása előtt látjuk bizonyos mirigyek, szervek, stb. energetikai lemerülését, elváltozását, mely hosszú távú jelenléte betegség kialakulásához vezethet. 
Információval és energiával való feltöltéssel - ha időben történik és kellő tudatosság párosul hozzá a fogadó részéről- megelőzhető a betegség kialakulása, a meglévő betegségek pedig gyógyíthatóak.

 

Petefészek FIZIKAI megbetegedései az alábbiak lehetnek a teljesség igénye nélkül:

➡️ Policisztás ovárium szindróma (PCOS)
➡️ petefészekciszta
➡️ petefészek elégtelenség, menopauza
➡️ petefészekrák

 

Petefészek LELKI VONATKOZÁSÚ problémái és elakadásai:

➡️ A petefészek problémák a nőiesség kifejezését vagy az anyasággal kapcsolatos kérdéseket jelképezik.

➡️ A bennünk lévő kreativitás elhanyagolása vagy elnyomása, az utunk megtalálásával kapcsolatos belső konfliktusról lehet szó. Olyan, mintha elvágtuk volna magunkat a lényünk egy részétől, mivel a két petefészek az élet keletkezésének kezdetét szimbolizálja, mely a medencének felel meg, az a terület, ahol életet adunk gyermekünknek. Ugyanúgy "adunk életet" saját magunk újabb aspektusainak, amelyeket újra fel kell fedeznünk.

➡️ A petefészekciszta felhalmozódott érzelmi energiát jelöl vagy a petefészek energiájához kapcsolódó konfliktusos érzésekre utal.

➡️ Petefészekrák akkor fejlődhet ki, ha egy számunkra kedves személy elvesztését éltük meg. A női petefészekrák férfi megfelelője a here rákos megbetegedése. 
A kiváltó ok gyakran egy balesetben, betegségben vagy spontán vetélés során elveszített gyermek. 
Lehet olyan emberről is szó, akivel nem vagyunk rokoni kapcsolatban, azonban annyira szeretjük, mintha a saját gyermekünk volna.

➡️ Lelki ok lehet egy számukra nagyon fontos terv elvesztése is. Ha mi vagyunk a terv kivitelezője, szervezője, akkor gyakran beszélünk úgy róla, mintha az a mi „gyermekünk" volna. 
Fontos, hogy elfogadjuk az érzéseinket és kifejezzük azokat. Így a belső sérülésünk meg tud gyógyulni és pozitívan, tele megvalósítandó ötletekkel tudunk a jövő felé fordulni.

➡️ A petefészek a szakrális csakrához tartozó belső elválasztású mirigy. https://fenymasszazs.webnode.hu/csa…/csakrak-es-betegsegeik/

 

—————

Vissza