MELLÉKVESE FÁRADTSÁG

2019.06.21 09:13

MELLÉKVESE FÁRADTSÁG

 

 

Nagyon gyakori, szinte minden második vendégemnél tapasztalom a mellékvese fáradtság, kimerülés tüneteit. Tartósan fennálló stressz esetén a mellékvese lemerül, mely egy idő után nem fogja tudni kielégíteni a szervezet megnövekedett kortizol szükségletét.

 

MELLÉKVESE FUNKCIÓJA

https://fenymasszazs.webnode.hu/news/mellekvese/

Szervezetünkben a mellékvese termeli az antistressz hormonként is ismert kortizolt. Tartós terheltség, a folytonos stressz hatására a mellékvese kimerülhet és megjelennek a kortizolhiány tünetei.

 

MELLÉKVESE KIFÁRADÁS TÜNETEI

 

➡️ Ha a stressz a mindennapjaink részévé válik, az a hormonrendszer működésén is meglátszik. 
A tartós magánéleti konfliktusok vagy munkahelyi stressz leküzdéséhez a szervezet folyamatosan több stressz hormont termel.

➡️ A kortizolszint csökkenésének első jele a fáradtság. Az érintettek reggel is nehezen ébrednek, napközben is nyomottabbak, lehangoltabbak lehetnek. Romlik a stressztűrő képességük, szorongás, ingerlékenység, alvászavarok jelentkezhetnek.

➡️ Az állandó készenlét, a folyamatos igénybevétel miatt a mellékvese tartalékai kimerülnek, hosszabb-rövidebb idő után megjelennek a „mellékvese fáradtság” tünetei, amik legfőképp a fáradtság, álmatlanság, memória romlás, nehéz lábak, szorongás, nehéz levegővétel, koncentráció romlása lehetnek.

➡️ A mellékvese általában a pajzsmiriggyel együtt szokott lemerülni, a tünetek jelentkezésekor általában a pajzsmirigy energiaszintje sem megfelelő, ami jelentkezhet alul- vagy túlműködésben.

 

MIT TEHETÜNK A MELLÉKVESE KIFÁRADÁS MEGSZÜNTETÉSÉÉRT?

 

  Az első és legfontosabb, hogy helyreállítsuk a szervezet energetikai egyensúlyát, feltöltsük energiával a lemerült mirigyeket, szerveket, hogy megelőzzük a betegségek kialakulását. Ahogy a lemerült endokrin mirigy feltöltődik energiával, képessé válik megújulni és újra ellátni szerepét.

 

  A mellékvese lemerülésekor nagyon fontos a gyökércsakrát energiával feltölteni ill. a működését harmonizálni.
https://fenymasszazs.webnode.hu/csa…/csakrak-es-betegsegeik/

 

  A második legfontosabb dolog a stressz oldása. 
Az egyik legjobb módszer erre a testmozgás, legfőképp a jóga és a meditáció, de (kerülve a szélsőségeket) a séta, túrázás, futás, úszás, kerékpározás stb. is kitűnő -bármilyen testmozgás, ami örömforrást jelent.

Köztudott, hogy a testmozgás endorfint (boldogsághormon) termel. A rendszeres mozgás erősíti az önbizalmat, csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit, ezen felül elősegíti az alvást, csökkenti a feszültséget és a stresszt.

 

  Lelki okok megszüntetése Bach-virágterápiával. 
Mivel mindenki különbözőképp reagál a stresszre és stresszes helyzetekre, ezért egyéni konzultáció keretében érdemes az okokat feltárni, személyre szabott eszenciakeveréket kérni és azt az előírt módon terápiaszerűen szedni. 

https://fenymasszazs.webnode.hu/bach-viragterapia/

 

  Gyógyövények szedése: orbáncfű, citromfű, macskagyökér tea; Ashwagandha, méhpempő.

 

✨   B12 és magnézium szedése (nem szintetikus!) és ilyen tartalmú ételek fogyasztása - tejtermékek, kókusz készítmények, spenót, kelkáposzta, Chlorella alga, Schüssler-só.

 

További információ:
https://fenymasszazs.webnode.hu/keze…/informaciosgyogyaszat/

 

Forrás: 
webbeteg.hu

—————

Vissza