​CSECSEMŐMIRIGY (​thymus) ​​

2019.04.06 08:33

CSECSEMŐMIRIGY (​thymus) ​​

 

 

A csecsemőmirigy funkcióiról keveset tudunk, ritkán áll a tudatunk homlokterében, pedig nagyon fontos szerepe van az immunrendszerünk tökéletes működésében. 
A szervezetnek azt a tulajdonságát, hogy képes ellenállni a fertőzéseknek és egyes öröklődő betegségeknek, immunitásnak nevezzük. Immunrendszerünk véd a fertőzésekkel szemben, megóv attól, hogy a vírusok, baktériumok, gombák, élősködők árasszanak el bennünket.

 

CSECSEMŐMIRIGY FUNKCIÓI:​

➡️ ​​​​Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, egy adott antigén hatására kialakuló, az esetleges fertőzés elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese

​​➡️ ​A szervezet ellenálló rendszerének legfontosabb​,​ központi szerve​. A csontvelőben képződő limfociták (nyiroksejtek) egy része itt szaporodik​ ​és érik T-limfocitává​, melyek az antitestek (ellenanyagok) termelését​ végzi, ill. immunválaszt indítanak el ​a szervezetet megtámadó idegen anyagok ellen.

​​➡️ Az agyalapi miriggyel​ (https://www.facebook.com/aranykori.lelekgyogyitas/posts/2385171518378008​) és a pajzsmiriggyel​(https://www.facebook.com/aranykori.lelekgyogyitas/posts/2388940101334483)​ együtt a csecsemőmirigy határozza meg a test alakját és nagyságát is, szabályozza a mellékvesék és az ivarmirigyek funkcióját is.

 

​​Az Információs gyógyászatban két dologra törekszünk: a betegség kialakulásának megelőzésére (prevenció) és a már kialakult elváltozás gyógyítására. 
A kezelés során már jóval a betegség kialakulása előtt látjuk bizonyos mirigyek, szervek, stb. energetikai lemerülését, elváltozását, mely hosszú távú jelenléte betegség kialakulásához vezethet. 
Az információval és energiával való tisztítással és gyógyítással -ha időben történik és kellő tudatosság párosul hozzá a fogadó részéről- megelőzhető a betegség kialakulása.

 

A csecsemőmirigy fizikai betegségei ritkán fordulnak elő, legtöbbször a mirigy energetikai lemerülését látjuk, melyet leginkább a LELKI VONATKOZÁSÚ problémák és elakadások okoznak.

➡️​ Az immunrendszer közvetlen kapcsolatban áll az érzelmi állapot​ainkkal. Egy trauma vagy mély lelki bánat és fájdalom nagy mértékben csökkentheti erejét. Az immunrendszer az érzései​nkre és az összes gondolat​ainkra reagál, legyenek azok​ akár​ negatívak​ vagy pozitívak. Így minden düh, keserűség, gyűlölet és ellenérzés hajlamos lesz az immunrendszer​ünk legyengítésére. 
Ugyanígy minden szeretettel, harmóniával, szépséggel és belső békével kapcsolatos gondolat az immunrendszer​ünket erősíti.

 

➡️ ​A csecsemőmirigy közvetlenül a szív energiaközpontjához kapcsolódik​, a szívcsakrához​​ (https://www.facebook.com/aranykori.lelekgyogyitas/posts/2363422810552879​)​​ rendelt belső elválasztású mirigy. Aktivitása a kor előrehaladtával csökken. A csecsemőmiriggyel kapcsolatos problémák hátterében az áll, hogy valami olyat vettek el től​ünk, ami a​ miénk volt. Ez lehet munka, társ, vagy akár anyagi ​jellegű dolog, például egy​ számunkra fontos tárgy. ​ 
Ebben a helyzetben védtelennek érez​zük magunkat, mivel nem tudtuk, hogyan reagáljunk. Rá kell ébredn​ünk arra, hogy állandó védelem alatt áll​unk, meg kell tanulnunk értékelni mindazt, amink van ill. fontos tudatosítanunk, hogy az élet egy állandó mozgás és áramlás - a dolgok jönnek és mennek, ha hagyjuk és engedjük. Ami ma a​ miénk, holnap lehet, hogy már nem, és amit holnap megkaphat​unk, az ma még elérhetetlen. Ám minél inkább képes​sé válunk elszakadni az anyagi világtól, annál ​inkább ​szabadabbá vál​hatunk.

 

➡️​ Mivel a csecsemőmirigy​ ​a szívcsakrához ​tartozó belső elválasztású mirigy, így amikor amikor az immunrendszer​ünk ​sérül, akkor az azt jelzi, hogy a szeretetigény​ünk is igen nagy.

 

➡️ ​​Bizonyos agyi állapotok is nagy hatással lehetnek az immunrendszerünk működésére​, mivel az agy és agyi funkciók is szorosan kapcsolódnak az immunrendszerhez. ​​

 

​Bővebb információ:

https://fenymasszazs.webnode.hu/…/holisztikus-osszefuggese…/

 

Kép: Pinterest

 

—————

Vissza