AGYALAPI MIRIGY (Hipofízis)

2019.04.06 08:23

AGYALAPI MIRIGY (Hipofízis)

 

Az agyapi mirigy (hipofízis) a szervezetünk megfelelő működéséért felel. Közvetlenül hipotalamusz alatt helyezkedik el és olyan váladékot termel, amely a többi belső elválasztású mirigyre hatva nagy szerepet játszik a hormontermelés szabályozásában. Az agyalapi mirigyet gyakran „mestermirigynek" is nevezik, mivel fölérendelt szerepével a többi mirigy működését befolyásolja, akár egy karmester, ezen mirigyek teljes harmóniáját irányítja és szabályozza.

 

Az Információs energiagyógyászatban az aura- és csakrarendszer tisztítása és harmonizálása után következő lépésként az endokrin rendszer (belső elválasztású mirigyek) állapotfelmérése, szükség szerinti harmonizálása és gyógyítása következik, hogy az alábbiakban részletezett funkciók tökéletesen működhessenek.

 

AGYALAPI MIRIGY ÁLTAL TERMELT HORMONOK

A hátsó lebeny két hormont oxitocint és vazopresszint tárol és ürít. Az oxitocin a méh összehúzódását segíti elő a szülés során, ezenkívül szorongáscsökkentő és euforizáló hatása van, a vazopresszin pedig a szervezet folyadékháztartását szabályozza.

Az elülső lebenyben termelődnek:

➡️ tüszőérlelő hormon (follikuluszstimuláló hormon, FSH): mindkét nemnél a csírasejtek érésében van szerepe
➡️ sárgatest serkentő hormon (luteinizáló hormon, LH)
➡️ adrenokortikotrop hormon (mellékvesekéreg-stimuláló hormon, ACTH): a mellékvesekéreg működését serkentő hormon.
➡️ prolaktin (laktotrop hormon, LTH): a tejelválasztást serkentő hormon.
➡️ növekedési hormon (szomatotrop hormon, GH): a növekedést serkentő hormon.
➡️ pajzsmirigyserkentő hormon (tireoideastimuláló hormon, TSH): a pajzsmirigy működését serkentő hormon.
➡️ melanocitastimuláló hormon

 

AGYALAPI MIRIGY LELKI MEGFELELŐJE

Ha megfelelően működik az agyalapi mirigyünk, akkor elősegíti a racionális és intuitív oldalunk összehangolását, egyensúlyát. Ha egyensúlytalanság lép fel, előfordulhat, hogy a racionális oldalunk kerül előtérbe és nem ad teret az intuitív, kreatív és érzelmi oldalunknak. Az is előfordulhat, hogy a megérzéseink és pszichés adottságaink kerülnek túlsúlyba - túl gyorsan akarunk fejlődni, sokféle könyvet olvasunk a spirituális témában, minden technikát és módszert kipróbálunk stb.

Ezzel kibillenünk az egyensúlyi állapotból, mert a fizikai test nem tudja követni vagy elviselni ezt a rengeteg, egymást követő belső változást, ami végbemegy bennünk. Testünk és lelkünk akkor van egyensúlyban, ha kerüljük a szélsőségeket, ha uraljuk a gondolatainkat és érzelmeimet.

 

Bővebb információ:

https://fenymasszazs.webnode.hu/…/holisztikus-osszefuggese…/

https://fenymasszazs.webnode.hu/keze…/informaciosgyogyaszat/

 

Kép: Pinterest


Forrás: 
https://hu.wikipedia.org/wiki/Agyalapi_mirigy
https://kinai-medicina.tienshoni.hu

 

—————

Vissza