VÉKONYBÉL (intestinum tenue) ​​

2019.10.10 10:52

VÉKONYBÉL (intestinum tenue) ​​

 

A vékonybél az emésztőrendszer része, amely a tápcsatorna leghosszabb szakasza, átlagosan 5-7 méter közötti hosszúságú. A vékonybél átmérője kisebb, mint a vastagbélé, innen ered az elnevezése is.

 

FELÉPÍTÉSE ÉS FUNKCIÓJA

A vékonybél három részből áll:

  1. patkóbél (duodenum), melynek neve alakjára utal. Ide nyílik az epe- és a hasnyálmirigy vezeték is
  2. éhbél (jejunum)
  3. csípőbél (ileum), mely a vékonybél leghosszabb része, a vastagbél kezdetéig, a vakbélig tart.
  • A vékonybél belső felszínét nyálkahártya borítja, falát a nyálkahártya alatti kötőszövet, izomréteg alkotja, kívülről, a hasüreg felől pedig a hashártya borítja.
  • A vékonybélben történik az elfogyasztott élelem tápanyagokra bontása. A zsírok, fehérjék és szénhidrátok felszívódása mellett nyomelemek, vitaminok, ionok és víz felszívódása is történik.

A táplálékból elemeire bontott tápanyagok aztán a bélfal sejtjein keresztül felszívódnak a véráramlásba, nyirokkeringésbe és innen kerülnek be a sejtekbe is.

  • Azok az alkotóelemek, melyek nem szívódnak fel vagy nem hasznosíthatóak, a bél mozgásának (perisztaltikájának) segítségével továbbítódnak a vastagbél és végbél irányába, majd a salakanyag széklet formájában kiürül.

​​Az INFORMÁCIÓS ENERGIAGYÓGYÁSZAT kezelései során egyrészt a betegség megelőzésére törekszünk az energetikailag lemerült szervek stb. kezelésével, másrészt a már kialakult betegségeket gyógyítjuk, súlyos elváltozás esetén pedig a szerv újjáépítésére és cseréjére is van lehetőségünk.
Minden esetben az EGÉSZ-ség helyreállítása a célunk testi-lelki szinten egyaránt.

A holisztikus szemlélet alapján nem csak az energiahiányos és beteg szervet kezeljük, hanem többek közt a vékonybelet terhelő érzelmeket, lelki elakadásokat is, melyek a betegség kialakulásában szerepet játszanak, kiváltó okai.

 

Vékonybél FIZIKAI megbetegedései az alábbiak lehetnek a teljesség igénye nélkül:

  • Crohn-betegség
  • vékonybélrák.

 

Vékonybél lelki vonatkozású problémái és elakadásai:

  • A belek életünk eseményeinek zavartalan „áramlását" szimbolizálják, melyek különféle ételek, gondolatok, érzések és benyomások felszívódási és felhasználási központjai. Minden, ami szomorúságot, félelmet, zavart,szégyent vagy bármely más diszharmonikus gondolatot és érzést okoz, bélproblémákhoz vezethet.
  • A vékonybél a tápcsatornába kerülő élelmiszereken, táplálékon és egyéb összetevőkön (baktériumok, vírusok, stb.) keresztül közvetlen és szoros kapcsolatban áll a külvilággal is.
  • A vékonybél részekre bontja és feldolgozza az anyagi természetű benyomásokat, amit fizikai szinten a táplálék jelent. A vékonybél betegségben szenvedő hajlamos a túlzott elemzésre, megragad a részleteknél, szeret kritizálni, kicsinyes.
  • Ha nem vagyok képes "megemészteni" egy helyzetet, a konfliktus testi szinten fog jelentkezni.
  • Ha a vékonybél érintett, akkor az élet adta helyzeteket mereven, jónak vagy rossznak ítélem meg. Hajlamos vagyok úgy érezni, sok mindenben hiányt szenvedek.

 

MIT TEHETÜNK MAGUNKÉRT?

  • Gyakoroljuk az elfogadást és az önállóságot. Minden forrással és eszközzel rendelkezem ahhoz, hogy megteremtsem, létrehozzam mindazt, amit akarok.
  • Információs energiagyógyászat segítségével gyógyíthatjuk a lemerült vagy megbetegedett szervet és azok kiváltó lelki okait is. https://fenymasszazs.webnode.hu/…/holisztikus-osszefuggese…/
  • Bach-virágterápiával célzottan tudjuk oldani és gyógyítani a betegséget előidéző, kiváltó lelki okokat, mindazokat, melyek feldolgozását önerőből nem tudjuk vagy tudtuk mindez idáig megtenni.

https://fenymasszazs.webnode.hu/bach-viragterapia/

  • A vékonybél a napfonatcsarkához tartozó szerv, melyet betegség esetén szintén kezelni szükséges.

 

 

​Bővebb információ:
https://fenymasszazs.webnode.hu/kezel…/informaciosgyogyaszat

 

Forrás:
webbeteg.hu
kinai-medicina.tienshoni.hu
Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged?

—————

Vissza