LÉP (lien)

2019.10.10 10:33

LÉP (lien) ​​

 

 

Ez az ökölnyi nagyságú szervünk a hasüreg bal oldalán, a bordaív alatt, a gyomor mellett, igen jól védett helyen található. Ha egészséges, ki sem tapintható.

 

FELÉPÍTÉSE ÉS FUNKCIÓJA

  • A lép a szervezetünk legnagyobb nyirokszerve, egyik legfontosabb szerepe, hogy a szervezetbe bekerülő kórokozókat kiszűrje a vérből, majd a vér fehérvérsejtjeinek segítségével megtörténjen azok hatástalanítása.
  • Funkciói közé tartozik az elöregedett vörösvértestek lebontása, vérraktárként is szolgál, limfocitákat és immunanyagot termel, valamint különböző anyagokat tárol, ha ezek valamilyen ok folytán felszaporodnak a szervezetben (glikogén, foszfatida, cerebrosida, koleszterin).
  • A tápanyag energiáját a szervezet energiájává alakítja át.
  • Koncentráló, gondolkodó és elemző képességeket segíti.
  • Közvetlenül a hipotalamuszhoz, a csecsemőmirigyhez és az inzulin termelésért felelős hasnyálmirigyhez kapcsolódik.

https://fenymasszazs.webnode.hu/…/holisztikus-osszefuggese…/

​​Az INFORMÁCIÓS ENERGIAGYÓGYÁSZAT kezelései során egyrészt a betegség megelőzésére törekszünk az energetikailag lemerült szervek stb. kezelésével, másrészt a már kialakult betegségeket gyógyítjuk, súlyos elváltozás esetén pedig a szerv újjáépítésére és cseréjére is van lehetőségünk.
Minden esetben az egészség helyreállítása a célunk testi-lelki szinten.

A holisztikus szemlélet alapján nem csak az energiahiányos szervet kezeljük, hanem többek közt a meridiánrendszerben lévő blokkokat, energetikai egyensúlytalanságokat, a lépet terhelő érzelmeket, lelki elakadásokat is.

 

Lép fizikai megbetegedései az alábbiak lehetnek a teljesség igénye nélkül:

  • lép megnagyobbodás
  • lépinfarktus
  • léptrombózis.

 

Lép lelki vonatkozású problémái és elakadásai:

  • A lép rendeltetése az életerő megtisztítása. Metafizikailag a lép az életerő szűrője, hatáskörébe tartozik az életerő irányítása, pránával látja el az éteri testet, akkupunktúrás meridiánokat, szabályozza az energia fogadását, hogy a testet ne érje túlterhelés (visszaadja energiatartalékait).
  • Ha a lépünk nem működik megfelelően, akkor lehetséges, hogy arról van szó, hogy mi magunk sem „működünk" jól. Ennek fő oka az, hogy negatív gondolatokra koncentrálunk. Ez lecsökkenti az életenergiáinkat és már nincs kedvünk semmihez.

Ez a negatív hozzáállás gyakran ahhoz köthető, amilyennek mi látjuk magunkat pl. csúnyának, nem jónak, stb.

Inkább alvásra vágyunk, passzivitásba süppedünk. Nagyon dühösek vagyunk, nincs már semmi vidámság az életünkben. Valami vagy valaki bosszant minket.

  • A lép problémái a vérrel kapcsolatos félelmekről árulkodnak, például félelem a vérszegénységtől, a túl sok vérvesztéstől. Tehát ennek hátterében gyakran a haláltól való félelem húzódik.
  • Mivel a lép gondoskodik a vér vörösvérsejtjeinek minőségéről, ha az nem működik megfelelően, akkor az arra utal, hogy van egy olyan belső sérülésem, amelyet meg kell gyógyítanom.

Ez olyasmi, mint egy vérző seb. Mivel a vér az életörömöt jelképezi, az lehet az érzésünk, hogy az élet olyan nehéz csata a számunkra, hogy azt fontolgatjuk, talán meg kellene hátrálnunk és visszavonulnunk.

  •  A lép a napfonatcsakrához kapcsolódó belső szerv, ami az emésztés témájára utal – szimbolikus értelemben is arról van szó, hogyan emésztjük meg érzéseinket.

A napfonatcsakrához tartozó valamennyi lelki probléma az agresszió nem megfelelő kezelésével függ össze. Haragunkat és dühünket vagy azért nem fejezzük ki, mert félünk, hogy elveszítjük mások szeretetét, vagy az agresszív érzelmek irányítanak bennünket.
A kiegyensúlyozott napfonatcsakra segítségével megfelelő módon tudjuk kifejezni érzéseinket. Megtaláljuk a módját, hogy ne nyomjuk el érzéseinket, és tudatosan ki is fejezzük őket. Az agressziót nem elnyomni kell, hanem megfelelő módon kifejezni. Ez erősíti a tetterőt és az öntudatot.

Ahelyett, hogy mindig csak a negatív gondolatokra figyelnénk, amelyeket hajlamosak lehetünk néha még el is túlozni, inkább meg kellene változtatnunk a gondolatainkat, megtalálva a helyes eszközöket arra, hogy gondolatainkat és így érzéseinket pozitív irányba változtathassuk.

Meg kell próbálnunk nem túldramatizálni az életet, megtanulni nevetni magunkon és bizonyos helyzeteken, egyre inkább képessé válni mások felé kommunikálni az érzéseinket azért, hogy megtarthassuk testi-lelki egyensúlyunkat.

​Bővebb információ:
https://fenymasszazs.webnode.hu/keze…/informaciosgyogyaszat/

 

Forrás:
hazipatika.com
kinai-medicina.tienshoni.hu
alternativ-vilag.com

Kép: Pinterest

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

—————

Vissza