GYOMOR (ventriculus)

2019.10.10 10:47

GYOMOR (ventriculus) ​​

A gyomor a hasüreg felső részén elhelyezkedő izmos szerv, kívülről hashártya borítja, nyálkahártya béleli. A nyelőcső a gyomor felső nyílásába, a gyomorszájba torkollik.

 

FELÉPÍTÉSE ÉS FUNKCIÓJA

A gyomor fő feladata a fehérjék emésztése és a gyomorsav termelése. A gyomorfalban elhelyezkedő mirigyek által termelt gyomornedv emésztőenzime (pepszin) megkezdi a táplálék fehérjetartalmának emésztését. A gyomorsav segít elpusztítani a táplálékkal bekerülő kórokozókat, illetve biztosítja az emésztés gyomorban lezajló fázisához megfelelő savas környezetet.

Emésztés után a táplálék a gyomor perisztaltikus mozgása révén a gyomorkapun (pilorus) keresztül a nyombélbe ürül.

 

Az INFORMÁCIÓS ENERGIAGYÓGYÁSZAT kezelései során egyrészt a betegség megelőzésére törekszünk az energetikailag lemerült szervek stb. kezelésével, másrészt a már kialakult betegségeket gyógyítjuk, súlyos elváltozás esetén pedig a szerv újjáépítésére és cseréjére is van lehetőségünk.
Minden esetben az egészség helyreállítása a célunk testi-lelki szinten.

A holisztikus szemlélet alapján nem csak az energiahiányos szervet kezeljük, hanem többek közt a meridiánrendszerben lévő blokkokat, energetikai egyensúlytalanságokat, a gyomrot terhelő érzelmeket, lelki elakadásokat is, melyek a betegség kialakulásában szerepet játszanak, kiváltó okai.

 

Gyomor fizikai megbetegedései az alábbiak lehetnek a teljesség igénye nélkül:

  • gyomorhurut
  • refluxbetegség
  • gyomor- illetve nyombélfekély.

 

Gyomor lelki vonatkozású problémái és elakadásai:

  • Gyomorbetegségek kialakulásának okai a haraggal, agresszióval állak összefüggésben. Lenyeljük a haragunkat, nem éljük meg és ki az agressziónkat, megsavanyodunk és próbáljuk megemészteni a lenyelt érzelmeket.
  • Legtöbbször hiányzik a képességünk ahhoz, hogy az agresszióval tudatosan bánjunk ill. és a konfliktusokat megfelelően kezeljük. Sokan azért "nyelik le" az agressziójukat, hogy nem bántsanak meg másokat.
  • A túl sok gyomorsavtól nyomás keletkezik a gyomorban, ami megakadályozza az új benyomások befogadását, ami testi szinten étvágytalanságban nyilvánul meg.
  • A gyomorpanaszok kialakulásának hátterében az a tudatos vagy tudattalan vágyódásunk áll, hogy életünk konfliktusoktól mentes legyen (gyermekkori állapot).
  • Nem akarjuk a "kemény falatokat" lenyelni, nem akarunk szembesülni és szembekerülni életünk kihívást jelentő nehézségeivel, mely hosszú távon konfliktuskerülés kialakulásához vezethet.Titokban (tudat alatt) arra vágyunk, hogy életünk kihívásoktól és ingerektől mentes legyen.

 

MIT TEHETÜNK MAGUNKÉRT?

  • Tudatosítsuk érzéseinket és vágyainkat, legyünk tisztában azzal, hogy tudat alatt a gyermekkori, anyai védettséget illetve

paradicsomi állapotot sírjuk vissza.

  •  Vegyük észre, hogy még mindig gondoskodásra és nem viszonozandó szeretetre vágyunk, dolgozzuk fel tudatosan konfliktusainkat, a benyomásokat emésszük meg, a függetlenség, becsvágy és érvényesülési képesség látszatát pedig szüntessük meg.
  • Írjuk felül régi mintáinkat, hogy annak helyén a felépíthessük az újat.
  •  

​Bővebb információ:
https://fenymasszazs.webnode.hu/keze…/informaciosgyogyaszat/

Forrás:
webbeteg.hu
kinai-medicina.tienshoni.hu

 

Kép: Pinterest

—————

Vissza